وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبرو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان با اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت بازدید استاندار خراسان رضوی و معاون رئیس جمهور از محل برگزاری مصاحبه آزمون استخدامی در مشهد هاکان فیدان در شورای امنیت خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل شد ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند توضیحات معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور درباره توزیع سهمیه استخدامی در استان‌ها | ۷۵ درصد مردم از نظام اداری کشور ناراضی هستند ۵۰ کشته در آتش‌سوزی مرگبار در الکوت عراق + فیلم واکنش ترکیه به حملات اسرائیل به سوریه | با قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در تماسیم سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: انتظار داریم تهران آغازگر مذاکرات تازه باشد حماس نتانیاهو را مانع اصلی برقراری آتش‌بس در غزه دانست
سرخط خبرها

نشست مسکو و تهران؛ تلاش های بین المللی برای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان

  • کد خبر: ۸۴۸۵۶
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲
نشست مسکو و تهران؛ تلاش های بین المللی برای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان
روز گذشته، نشست افغانستان در مسکو با عنوان «فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان» با مشارکت ۱۰ کشور منطقه و هیئت طالبان برگزار شد. در آینده‌ای نزدیک تهران هم میزبان نشستی مشابه است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در آغاز این نشست گفت که از حضور نداشتن مقامات آمریکایی در این نشست بین المللی متأسف است. او ادامه داد: آمریکا گفته است به دلایل فنی نمی‌تواند در این نشست شرکت کند، ولی در نظر دارد در نشست‌های احتمالی آینده سهم داشته باشد.

لاوروف همچنین ضمن تأکید بر تلاش طالبان برای ایجاد ثبات در افغانستان گفت: خطر تروریسم، کل منطقه را تهدید می‌کند. ما تلاش‌های انجام شده برای تثبیت وضعیت سیاسی و نظامی در افغانستان را به رسمیت می‌شناسیم. اما در عین حال باید در نظر داشت که خطر سرازیر شدن فعالیت‌های تروریستی و قاچاق مواد مخدر به کشور‌های همسایه، کاملا جدی و واقعی است.

اظهارات مثبت لاوروف درباره طالبان در حالی مطرح می‌شود که مسکو تا کنون از به رسمیت شناختن حکومت طالبان در افغانستان خودداری کرده است. پیش از این نیز وزارت خارجه روسیه درباره نشست افغانستان در مسکو اعلام کرد بود که رایزنی‌های «فرمت مسکو درباره افغانستان» بر اوضاع سیاسی و نظامی این کشور و تشکیل یک دولت جامع و فراگیر به همراه تلاش‌های بین المللی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور تمرکز دارد. یادآور می‌شود که حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان، در اجلاس روز گذشته مسکو برای موضوع افغانستان شرکت کرده بود.

نشست روز گذشته در روسیه که ذیل «فرمت مسکو» درباره تحولات اخیر افغانستان قابل بررسی است، با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. در یک نمونه، سیدرسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه ایران، در صفحه شخصی خود در توئیتر در این باره نوشت: «(روند دوحه)، (فرمت مسکو)، (۲+۶)، (تروئیکا+)، (اجلاس همسایگان)، (سازوکار شانگهای)، (نشست EU برای AF)، (گفتگو‌های افغان ها) و طرح‌های متعدد دیگر در جست وجوی صلح، ثبات و امنیت برای افغانستان. ولی فقط توافق ملی برای دولتی فراگیر است که صلح و ثبات را در این کشور مستقر می‌سازد.»

در راستای همین نگاه، ایران روز چهارشنبه هفته آینده یعنی ۵ آبان، در تهران میزبان نشست وزرای خارجه کشور‌های همسایه افغانستان خواهد بود. سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، دوشنبه ۲۶ مهر با اعلام این خبر گفته بود: دستور ما در نشست تهران، ادامه گفتگو‌هایی است که در دور اول به صورت مجازی برگزار شد.

ایران می‌تواند بر روند تثبیت امنیت افغانستان اثرگذار باشد

مهدی خورسند، کارشناس مسائل اوراسیا، در گفتگو با «باشگاه خبرنگاران جوان»، درباره نشستی که قرار است چهارشنبه آینده درخصوص تحولات افغانستان در تهران با حضور همسایگان افغانستان به اضافه روسیه برگزار شود، گفت: در اولین دور از این مذاکرات مجازی که مبدع آن پاکستان بود، تقریبا یک بیانیه مکتوب خلاصه شد که تأثیری برای مردم افغانستان نداشت. امید داریم در روز‌های آینده در اجلاسیه‌ای که تهران میزبان آن است، اتفاق جدیدی رخ دهد.

خورسند با تأکید بر اینکه باید در نشستی که در روز‌های آینده در تهران برگزار می‌شود حواسمان به ملت افغانستان باشد، افزود: در این کشمکش قدرتی که بین قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در جریان است، برخی بازیگران به دنبال حفظ امنیت و عده‌ای هم به دنبال دامن زدن به ناامنی در منطقه هستند، که در یک سمت روسیه، چین، ایران و در طرف دیگر ترکیه، آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی قرار دارند.

ما باید به دنبال حمایت از مردم افغانستان و تشکیل دولت فراگیر در این کشور باشیم. باید طالبان را مجاب کرد تا از طریق مسیر‌های مختلف بر ایجاد تشکیل دولت فراگیر و کمک به برقراری امنیت در این کشور تأکید شود. باید راهی پیدا کرد که امنیت در افغانستان تضمین و تثبیت شود. با توجه به شرایط منطقه، ایران باید فعالیت و تحرکات بیشتری داشته باشد؛ زیرا این کشور یکی بزرگ‌ترین بازار‌های اقتصاد ما در سال‌های گذشته و در شرایط تحریم بوده است، بنابراین موظفیم به تحولات افغانستان حساس باشیم.

وی گفت: ایران اگر ورود کند و از ابزار‌های موجود خود استفاده کند، می‌تواند بر روند تثبیت امنیت در جغرافیای افغانستان اثرگذار باشد. ممکن است ما از جزئیات تحرکات دیپلماتیک ایران و تعاملات ایران در افغانستان اطلاعی نداشته باشیم، اما هشدار ما به این دلیل است که این فضا به سمتی برود که منجر به تثبیت و ایجاد امنیت در افغانستان شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->